×

Change Language

FI EN
×
×

Karhufestivaali 13.-15.8.2020

Karhufestivaali 13.-15.8.2020


13.08.2020 10:00 - 15.08.2020 15:00
Katri Vala Kulttuurikeskuksen ympäristö ja Karhuareena, Ilomantsin keskusta

Karhufestivaali on itäisin kulttuurifestivaali ja yksi Suomen erikoisimmista kesätapahtumista. Festivaali juhlistaa luovuutta, uudistuvaa kansanperinnettä ja Suomen kansalliseläintä, karhua. Festivaali osuu karhunmetsästyskauden alkamisen läheisyyteen ja järjestetään Ilomantsissa, jossa on Suomen runsain karhukanta.

Villiruokafestivaalia ei koronaepidemien vuoksi tänä vuonna järjestetä.

Tulossa on ITE-taiteen 20-vuotisjuhlavuosi, jonka kunniaksi veistokisoissa saadaan niin sanotusti vapaat kädet – teemana on freestyle. Veistoksia saa esimerkiksi maalata ja muutenkin tuunata.

Veistopaikat on siirretty sivummalle Ilomantsin pääkadun varrelta Katri Vala Kulttuurikeskuksen lähimaastoon ja metsikköön. Yleisömäärän rajoituksissa noudatetaan valtakunnallista ohjeistusta, ja suurimmat katsojamäärät kokoava pikaveistokilpailu on jätetty pois ohjelmasta.

Tapahtuman tunnelmia välitetään YouTuben ja sosiaalisen median kanavilla, joten ainakin tällä tavoin yleisö varmasti pääsee seuraamaan kisan etenemistä. Yleisö pääsee äänestämään suosikkiaan festivaalia seuraavan kahden viikon ajan, ja näin väkimäärät tasoittuvat pidemmälle ajalle.

Jos et malta odottaa kisoja, voit aina käydä ihastelemassa veistoksia tuhannen karhun maassa, Ilomantsissa!

 

 

Hintatiedot

Tapahtuma on ilmainen

Lue lisää tapahtumasta:

Jaa tapahtuma

Järjestäjä

Maaseudun Sivistysliitto

Lisätietoja tapahtumasta

Tapahtuma on esteetön.
Tapahtuma on ikärajaton.
Tapahtuma on ilmainen.
VisitIlomantsi säpinää seuduille