Katri Vala Kulttuurikeskuksen kesänäyttelyt

Katri Vala Kulttuurikeskuksen kesänäyttelyt


13.08.2021 09:00 - 31.08.2021 00:00
Katri Vala Kulttuurikeskus, Katri Valan tie 1a, 82900 Ilomantsi

Katri Vala Kulttuurikeskuksen kesänäyttelyt

Sininen ovi — Katri Vala

Runoilija, kansakoulunopettaja Katri Vala eli Ilomantsissa kahteen otteeseen lapsena ja opettajana. Katri Valan lapsuuden vuosiin Ilomantsissa kuului onnea; lapsuuden huolettomia vuosia, paperinukkeja, väriliituja ja äidin valmistamaa aurinkojuomaa, mutta myös pohjatonta surua isän kuoltua ennenaikaisesti. Nuorena kansakoulunopettajana vuodet täyttyivät myös iloista ja suruista: nimipäiväkekkereistä, päivällisvierailuista, juhlien järjestelyistä, mutta myös sydänsuruista ja sairauden tuskasta.

Mirka Kareinen: Metsän kansaa

Mirka Kareinen on Ilomantsissa vuonna 1986 syntynyt ja Sonkajassa asuva itseoppinut kuvataiteilija ja leipuriyrittäjä.  Perheeseen kuuluu mies, kaksi lasta, kuusi koiraa ja hevonen. 

”Rakastan eläimiä ja niitä hyvin paljon piirtelenkin. Piirtämistä olen harrastanut pienestä pitäen. Taide ja käsillä tekeminen on minulle tapa kääntyä sisäänpäin ja sulkea muu maailma hetkeksi pois. Jos teen mallista jotakin piirrosta, piirtäminen on ikään kuin keskustelua piirrettävän kohteen kanssa. Tulevaisuudesta en tiedä, toivottavasti se on ainakin värikäs.”

Metsän kansaa-näyttelyssä nähdään useita eläinaiheisia teoksia.

Laura Pesonen: Ilomantsi – inspiraationi

Laura Pesonen on vuonna 1986 itseoppinut kuvataiteilija, joka onSuomen Taiteilijat ry:n jäsen. Perheeseen kuuluu mies, kaksi lasta ja kolme koiraa.

Lauralle uusien materiaalien ja tekniikoiden kokeilu on lähellä sydäntä, joten töitä syntyy niin papereille, kanvaaseille kuin puupinnoillekin. Lauran piirustustyöt ovat usein hyvin realistisia. Hän hakee niille tasapainoa luomalla tauluja hyvin erilaisista aiheista käyttämällä etenkin maalauksissa spontaanisti eri tekniikoiden yhdistelmiä, materiaaleja ja värejä. Ilomantsi – inspiraationi on Lauran toinen yksityisnäyttely ja esillä olevat työt ovat eläinaiheisia ja maalauksellisia realismin sijaan. Tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu vapaata taiteilua ilman rajoituksia ja oman jutun hakemista.

Malmnålarna: Äänesi kulkee lankojen kautta

Malmnålarna: Äänesi kulkee lankojen kautta -töiden innoittajana ovat olleet Katri Valan runot.  Ruotsin Jällivaarasta tuleva Malmnålarna- eli Malmineulat-ryhmä esittelee installaatioita ja kolmiulotteisia taidekirjontatöitä.  Muun muassa Talviyö-runon kielikuvat – huurreneulaset, hyytynyt teräsvirta,  hyinen vesi – ovat muuntuneet taideteokseksi. Talven aikana ryhmän jäsenet Berit Backer, Carina Engelmark, Christine Madsen Andersson, Karina Jarret, Eeva Linder ja Margit Anttila ovat tehneet myös  oman tulkintansa runosta Unikot joka puolestaan hehkuu kesän tulisuutta.

------

Järjestäjä: Maaseudun Sivistysliiton Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistys ry

Katri Vala Kulttuurikeskus, Katri Valan tie 1a, Ilomantsi.

Avoinna ti-la 15.6.-31.8. klo 10-15 sekä sopimuksesta.

Karhufestivaalin aikaan pidennetyt aukioloajat: pe 13.8. klo 10-18, la 14.8. klo 10-17 sekä su 15.8. klo 10-15.

Lisätietoja:
Maaseudun Sivistysliiton Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistys, 050 469 1520 ja 050 594 9059
Mirka Kareinen, 050 430 3151, mirka.kareinen@gmail.com, Instagram: mirka3lisa       
Laura Pesonen, 045 870 6369, laara86@windowslive.com, Facebook: Laura Pesonen Art, Instagram: laaras_arts

Hintatiedot

Näyttelyihin on vapaa pääsy.

Jaa tapahtuma

Järjestäjä

Maaseudun Sivistysliiton Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistys

Lisätietoja tapahtumasta

Tapahtuma on ikärajaton.
Tapahtuma on ilmainen.