×

Change Language

FI EN
×
×

Ruoka

verrattomia herkkuja

Karjalanpiirakoita, totta kai!

Karjalan sijainti kahden kulttuurin, kahden uskonnon kohtauspaikassa on synnyttänyt rikkaan ruokalajiston. Karjalaiseen ruokaan kuuluu keskeisenä osana piirakat tai piiroot, kuten Ilomantsissa niitä usein kutsutaan.

Jos karjalanpiirakan nimestä kiistellään, niin vatruskan osalta kiistaa aiheuttaa itse tuote. Aidon ilomantsilaisen vatruskan kuori tehdään keitetyistä perunoista ja koprallisesta jauhoja. Täytteenä on irtonaista riisiä ja vatruska on puolikuun muotoinen ja umpinaiseksi suljettu. Kuumassa uunissa vatruskan pinta saa kauniin värin ja ennen syömistä vatruska voidellaan voisulalla ja syödään munavoin kera.

Ravintola Parppeinpirtin erikoisuus on oma piirakkatsuppu eli nurkkaus, jossa sijaitsee oma piirakkaleipomo. Siellä piirakat ja vatruskat tehdään käsin ja tuoreustakuulla.

Parppeinpirtti

Ravintola Parppeinpirtti on karjalaisen ruokakulttuurin helmi. Nykykarjalainen pitopöytä joka päivä kesäaikaan.

Mendin Ravintola Baari

Ravintola Mendin toivottaa kaikki tervetulleeksi nauttimaan ikimuistoisista ruokahetkistä. Valmistamme ruokaa suurella sydämellä ja intohimolla.

Ilomantsin Leipomo

Ilomantsin Leipomo on palvellut uskollisesti asiakkaitaan jo vuosikymmenten ajan samalla paikalla Kalevalantiellä, Ilomantsin keskustassa.

Hermannin Viinitorni

Hermannin Viinibaari Huipussa voit nautiskella 33 metrin korkeudessa huikeiden näköalojen lisäksi Hermannin Viinitilan tuotteita. Tarjolla on myös kahvia, virvokkeita, ja itse tehtyjä pikkusuolaisia.

Kotimäen Pitotupa

Viihtyisä lounas- ja juhlapaikka vanhan Ilomantsin sydämessä.

Neste Ilotuuli

Lounaskahvila Ilomantsin keskustassa.

Petkeljärvi Center

Petkeljärven retkeilykeskus sijaitsee Petkeljärven kansallispuiston ytimessä ja tarjoaa matkailijoille majoitusta ja kesäaikaan kotiruokalounaan.

Teboil Pogostan Palvelut

Aamupala ja lounas aivan Ilomantsin keskustassa.

Ravintola Aisha

Uudistunut intialainen ravintola Ilomantsissa. Intialaista ruokaa, pizzaa, kebabeja ja salaatteja ammattitaidolla ja antaumuksella..

Puoti & Sumppila

Puoti- ja Sumppilassa kahvittelet edullisemmin kuin uskotkaan. Keittolounasta tarjoillaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin.

Möhkön Rajakartano

Yksilöllinen ja tasokas kokous-, koulutus-, majoitus- ja virkistäytymispaikka rajavyöhykkeen tuntumassa kauniin Koitajoen rannalla. Ruokailut tilauksesta.

Taukoherkut

Maistuvat lämpimät tuotteemme saat meiltä melkeinpä kellon ympäri.

Maukkulan Mustikkamäki

Edullista majoitusta jopa 20 henkilölle. Lapsille kotieläinpiha ja leikkikenttä. Viehättävä luontopolku. Ruokailut ryhmille tilauksesta.

Savottakahvila Möhkön Manta

Savottakahvilan makuja ja tunnelmaa

Tervetuloa herkuttelemaan Mantan keittiön omilla makeilla ja suolaisilla kahvileivillä.

säpinää seuduille