Tapion taival


Tapion taival Hattuvaarassa

Koitajoen alue on erinomainen retkeilykohde, jonka salomaisissa maisemissa voi virkistäytyä luonnonrauhan keskellä. Alueella on myös mielenkiintoinen historia. Aiemmin siellä on asunut metsänvartijoita perheineen ja metsätyömiehiä savottakämpissä. Nykyisin retkeilijät voivat valita yösijakseen jonkin alueen kolmesta autiotuvasta, jotka ovat entisiä savottarakennuksia.

Alueen halki virtaa rauhallinen Koitajoki pienine koskineen. Joki polveilee ja mutkittelee tehden melontaretkestä kiehtovan. Jokivarren ja Koivusuon luonnonpuiston ikimetsät tarjoavat myös asuinpaikan monelle vaativalle metsänasukille.

Tapion taival on 20 kilometrin mittainen, salomainen reitti aivan itärajan tuntumassa Koitajoen alueella. Tapion taipaleelle on helppo lähteä joko Lakonkankaan pysäköintialueelta tai Pirhun tien varrelta ja reitin voi myös puolittaa valitsemalla lähtöpaikaksi Polvikosken. Pohjoisesta lähdettäessä reittivalinnan Polvikoskelle voi tehdä joko Pirhunvaaran kautta tai Koidanvaaran kautta Pirhun kierrosta mukaellen. Leimuukämppä tarjoaa taukopaikan tai yösijan, jos matkaa haluaa jatkaa opastetun reitin mukaisesti Itäpisteelle.

Polvikosken alapuolella reitti noudattelee Koitajokea ja matkalla on mukavia levähdyspaikkoja Koitajoen hiekkaisissa poukamissa. Keväällä tulvavesien aikaan joen pinta nousee niin, että vesi peittää joenvarressa kulkevat osuudet, eikä polkua ole mahdollista kulkea kuivin jaloin.

Lue lisää kohteesta ja tutustu retkiohjeisiin: 

https://www.luontoon.fi/tapiontaival

Retkikartta - Metsähallitus