Loma-asunto Myllymatti

Karvilantie 18, 82900 Ilomantsi

Loma-asunto Myllymatti sijaitsee hyvien retkeily- ja kalastusalueiden äärellä, noin 7 km päässä Ilomantsin keskustasta Taitajan taival ja Pogostan kierros -retkeilyreittien varrella. Majoitustilaa jopa 8 henkilölle.

Myllymatin lisäksi on mahdollista vuokrata myös vanha maalaistalo Ilomantsissa. Maalaistalo sijaitsee osoitteessa Karvilantie 8b, 82900 ILOMANTSI. Lisätietoja maalaistalosta ja sen vuokraamisesta löytyy Tori.fi:stä https://www.tori.fi/pohjois-karjala/Majoitu_vanhassa_maalaistalossa_95978619.htm?ca=18&w=3

Tarkemmat majoitus- ja hintatiedot löytyvät Myllymatin kotisivuilta, Loma-asunto Myllymatti – Lomalla keskellä kauneinta Pohjois-Karjalaa

Loma-asunto Myllymatti on kaksi kilometriä pitkän ja pinta-alaltaan 70 ha suuruisen Myllylammen rannalla. Harjun toisella puolella on Iso-Suokonjärvi. Lisäksi pienempiä vesistöjä löytyy harjun molemmin puolin. Näiden vesistöiden pääasialliset kalalajit ovat ahven ja hauki, mutta isommista vesistöistä löytyy myös siikaa, kuhaa ja muikkua.

Harjujen osat ovat pääsääntöisesti puolukkatyypin metsää ja vesistöjen rannoilla on rehevämpää mustikkatyyppiä. Kävelymatkan päässä ovat myös laajat suo-alueet, joilta kannattaa etsiä lakkaa ja karpaloa.

Taitajan Taival jatkuu etelän suuntaan Petkeljärvelle, jonne on yli 20 kilometriä. Ensimmäinen laavu-paikka on noin 5 kilometrin päässä Hiislammella. Pohjoiseen päin retkeilyreitti johtaa 13 kilometrin päähän Mekrijärvelle ja lähin laavupaikka on noin kolmen kilometrin päässä Linnalammella.